Mooi Trouwen, Mark van Leeuwen, trouwceremonie, huwelijksceremonie, trouwambtenaar, BABS, ceremoniespreker

Aanpak

Samen onderweg naar een liefdevolle ceremonie

Jullie ceremonie verzorg ik met veel plezier en uiterste precisie. Vanaf het eerste contact tot aan de feestelijke afsluiting ben ik er voor jullie en doorlopen we de volgende stappen:

-ontmoeten-

Het begint natuurlijk met een klik. Om te ervaren of die wederzijds is, stel ik een persoonlijke ontmoeting voor. Die kan op een middag of avond bij jullie thuis, of in het restaurant van Stadshotel Woerden. Er hoeft niets voorbereid te worden. Het enige dat jullie meenemen, is de zin om te gaan trouwen!

We leren elkaar kennen. Ik vraag naar het verhaal van jullie liefde, de verbinding met familie en vrienden en de invulling van jullie trouwdag. De sfeer zal vertrouwelijk zijn, maar neem van mij aan dat er veel gelachen wordt. Gedurende het gesprek creëren we een waardevolle basis om met elkaar aan de slag te gaan.

-ontwerpen-

Jullie ceremonie is maatwerk. Voordat we gaan ontwerpen, vraag ik naar wensen en ideeën. Of, als dat eenvoudiger is, naar hetgeen wat jullie vooral niet willen. In aansluiting daarop doe ik suggesties die bij jullie wedding passen. Na wat schetsen ontstaat er vervolgens een voorstel, dat ik zodanig verbeeld, dat jullie het gevoel krijgen dat je al midden in de ceremonie zit.

-bevestigen-

Als we voor elkaar kiezen, bevestig ik per mail de inhoud van ons gesprek en beschrijf ik het proces van voorbereiding. Er hoeft geen aanbetaling te worden gedaan. Kwestie van vertrouwen.

Wel gaan jullie het voornemen om te trouwen bij de gemeente van jullie locatie registeren. Dat kan tussen een jaar en twee weken voor de trouwdatum. Om de aanvraag compleet in te kunnen dienen, zorg ik ervoor dat mijn kopie paspoort, benoeming en beëdiging in jullie mailbox zit.

-voorbereiden-

Zo’n vier maanden voor het trouwen meld ik me weer. We praten bij en bespreken hoe de voorbereiding verloopt. Kiezen jullie voor het verhaal over verbinding, vraag ik ook naar de lijst met ceremoniegasten. Die verwerk ik vervolgens in een interview met aansprekende vragen over familie en vrienden. Op deze wijze gaan jullie uitspreken wat de intieme personen uit het leven voor jullie betekenen. Heel waardevol!

Een maand voor de bruiloft zien we elkaar bij jullie thuis. Jullie zijn dan echt aan het aftellen en hebben de uitnodiging inmiddels verstuurd. We praten bij, nemen gemeentelijke documenten door, doorlopen de gehele ceremonie en bespreken de antwoorden uit het interview. Van bruidsparen die ik eerder getrouwd heb, krijg ik terug dat deze ontmoeting veel voor hen betekend heeft. Ze konden elk detail van de ceremonie bespreken en vooral stilstaan bij de liefde voor hun familie en vrienden.

Ter afsluiting nodig ik jullie uit om over elkaar te schrijven. Dan kan een brief zijn, die jullie tijdens de ceremonie zelf voorlezen, of het beantwoorden van een aantal vragen zijn, die ik per mail stel. Beide vormen zijn heel persoonlijk.

In de tussentijd ga ik het ceremonieboekje maken, waarvan er maar één is en die ik als waardevolle herinnering na de ceremonie aan jullie overhandig. Waar nodig stem ik de bijdragen van sprekers en muzikanten af. Alles dient te kloppen. We laten niets aan het toeval over.

-trouwen-

Eindelijk. De grote dag is aangebroken. Terwijl jullie je extra mooi maken en iets feestelijks aantrekken, ga ik naar het gemeentehuis om de huwelijksakte op te halen. Blijkt jullie wedding op een zaterdag of zondag te zijn, haal ik de akte al eerder in week op.

Een uur voordat de ceremonie begint, ben ik op de locatie aanwezig. Ik zorg ervoor dat de opstelling in de zaal of tuin volledig goed staat, check het geluid, bespreek met jullie ceremoniemeester de laatste details en doorloop met de DJ of muzikanten nog een keer het programma. Zodra alle gasten gearriveerd zijn en ik jullie nog even kort gesproken heb, gaan we beginnen…

Samen onderweg naar een mooie ceremonie !!

Zij gingen jullie voor

In de onderstaande video’s van 1 minuut ervaar je hoe door mij getrouwde bruidsparen op hun ceremonie terugkijken.

Jamie & Rachèl

Lantos & Helen

Huub & Phylicia

Contact

31 oktober 2016
Mooi Trouwen, Mark van Leeuwen, trouwceremonie, huwelijksceremonie, trouwambtenaar, BABS, ceremoniespreker

Mark van Leeuwen

11 mei 2017