Mooi Trouwen, Mark van Leeuwen, trouwceremonie, huwelijksceremonie, trouwambtenaar, BABS, ceremoniespreker

Aanpak

Samen onderweg naar een mooie ceremonie

Jullie ceremonie verzorg ik met veel plezier en uiterste precisie. Vanaf het eerste contact tot aan de feestelijke afsluiting ben ik er voor jullie en doorlopen we de volgende stappen:

-Ontmoeten-

Om te ervaren of het klikt, ontmoet ik jullie graag persoonlijk. Op een middag of avond zijn jullie van harte welkom in het restaurant van Stadshotel Woerden, of kom ik graag naar jullie huis of trouwlocatie. Er hoeft niets voorbereid te worden. Het enige dat we nodig hebben, is de zin om te gaan trouwen!

We leren elkaar kennen. Ik vraag naar het verhaal van jullie liefde, wie jullie persoonlijk zijn, de verbinding met familie en vrienden en de invulling van jullie trouwdag. De sfeer zal gezellig en vertrouwelijk zijn. Neem van mij aan dat er veel gelachen wordt. Gedurende het openhartige gesprek creëren we een waardevolle basis om met elkaar aan de slag te gaan.

-Ontwerpen-

Jullie ceremonie is maatwerk. Voordat we gaan ontwerpen, vraag ik naar wensen en ideeën. Of, als dat makkelijker is, naar hetgeen wat jullie vooral niet willen. In aansluiting daarop zal ik suggesties doen die bij jullie verhaal en stijl passen. Na wat schetsen ontstaat er vervolgens een voorstel, dat ik zodanig verbeeld, dat jullie het gevoel krijgen dat je al midden in de ceremonie zit.

-Bevestigen-

Als we voor elkaar kiezen, bevestig ik per mail de inhoud van ons gesprek en de punten die tijdens de voorbereiding belangrijk zijn. Er hoeft geen aanbetaling te worden gedaan. Kwestie van vertrouwen. Wel gaan jullie het voornemen om te trouwen bij de gemeente van jullie locatie registeren. Dat kan tussen een jaar en twee weken voor de trouwdatum. Om de aanvraag compleet in te kunnen dienen, zorg ik ervoor dat mijn kopie paspoort, benoeming en beëdiging in jullie mailbox zit.

-Voorbereiden-

Tijd voor de voorbereiding. Zo’n vier maanden voor het trouwen meld ik me weer. Ik vraag hoe het met jullie is en hoe de voorbereiding verloopt. Ik vraag ook of ik de lijst met ceremoniegasten mag ontvangen. Vervolgens stel ik het interview op, dat op jullie eigen trouwpagina wordt geplaatst en waarbij jullie over familie en vrienden gaan schrijven. Op deze wijze gaan jullie uitspreken wat de intieme personen uit het leven voor jullie betekenen. In eerste instantie zal dat best lastig zijn, maar uiteindelijk heel waardevol om te doen.

Een maand voor de bruiloft zien we elkaar bij jullie thuis. Jullie zijn dan echt aan het aftellen en hebben de uitnodiging inmiddels verstuurd. We praten bij, nemen gemeentelijke documenten door, doorlopen de gehele ceremonie en bespreken de antwoorden uit het interview. Van bruidsparen die ik eerder getrouwd heb, krijg ik terug dat deze ontmoeting veel voor hen betekend heeft. Ze konden elk detail van de ceremonie bespreken en vooral stilstaan bij de liefde voor hun familie en vrienden.

Ter afsluiting nodig ik jullie uit om over elkaar te schrijven. Dan kan een brief zijn, die jullie tijdens de ceremonie zelf voorlezen, of het beantwoorden van een aantal vragen zijn, die ik per mail stel. Beide vormen zijn heel persoonlijk. In de tussentijd ga ik het ceremonieboekje maken, waarvan er maar één is en die ik als waardevolle herinnering na de ceremonie aan jullie overhandig. Waar nodig stem ik de bijdragen van sprekers en muzikanten af. Alles dient te kloppen. We laten niets aan het toeval over.

-Trouwen-

Eindelijk. De grote dag is aangebroken. Terwijl jullie je extra mooi maken en iets feestelijks aantrekken, ga ik naar het gemeentehuis om de huwelijksakte op te halen. Blijkt jullie wedding op een zaterdag of zondag te zijn, haal ik de akte al eerder in week op.

Een uur voordat de ceremonie begint, ben ik op de locatie aanwezig. Ik zorg ervoor dat de opstelling in de zaal of tuin volledig goed staat, check het geluid, bespreek met jullie ceremoniemeester de laatste details en doorloop met de DJ of muzikanten nog een keer het programma. Zodra alle gasten gearriveerd zijn en ik jullie nog even kort gesproken heb, gaan we beginnen…

Samen onderweg naar een mooie ceremonie.  Yes I do !!

Referenties

Mooi Trouwen, Mark van Leeuwen, trouwceremonie, huwelijksceremonie, trouwambtenaar, BABS, ceremoniespreker

Michel & Merel

Chateau Camp del Saltre
12 mei 2018
22 oktober 2018

Video’s

Mooi Trouwen, Mark van Leeuwen, trouwceremonie, huwelijksceremonie, trouwambtenaar, BABS, ceremoniespreker

Mark & Dionne

Buitenplaats Sparrendaal
16 december 2017
22 oktober 2018

Mark

Mooi Trouwen, Mark van Leeuwen, trouwceremonie, huwelijksceremonie, trouwambtenaar, BABS, ceremoniespreker

Mark van Leeuwen

11 mei 2017