Mooi Trouwen, Mark van Leeuwen, trouwceremonie, huwelijksceremonie, trouwambtenaar, BABS, ceremoniespreker

Mark van Leeuwen

Liefde voor verhalen, passie voor verbinding

Het leven zit vol verrassingen… Dat ik op een dag het roer om zou gooien, door voor het vak van ceremoniespreker te kiezen, kon ik tijdens mijn studie en loopbaan totaal niet bedenken. Als marketing-professional had ik namelijk vooral het idee dat ik aan een flinke onderneming zou gaan bouwen.

Hart & Roeping

Dat deed ik niet. Ik koos ervoor om mijn hart te volgen, misschien wel mijn roeping te vervullen. De liefde voor verhalen, het verlangen om ceremonies voor de viering van levensmomenten te creëren én de wens om verbinding met jezelf en de ander te maken, deden mij uit mijn comfortzone stappen en de transitie naar iets waardevols maken.

Dat was een spannende stap, daar de dienstvorm -persoonlijke ceremonie- volledig onbekend was. Bruidsparen kregen destijds een trouwambtenaar van de gemeente toegewezen en hadden geen idee dat je ook voor een professional kon kiezen. Ambitieus als ik ben, wilde ik daar verandering in aan brengen. En dat is gelukt. Vanaf 2005 tot aan nu heb ik in opdracht van bijna 500 bruidsparen een liefdevolle ceremonie mogen ontwerpen en verzorgen.

Van luxe naar liefde

Wat bruidsparen kenmerkt, is bewustzijn en precisie. Ze zijn wat verder in het leven en hebben een duidelijk beeld voor ogen als ik naar de invulling van hun trouwdag vraag. Over elk detail wordt nagedacht. Dat is ook een reden dat ik voor dit vak gekozen heb. Ik hou van creatie, ben precies, heb gevoel voor esthetiek en kan de mooie dingen in het leven waarderen.

Wat het vak voor mij extra aantrekkelijk maakt, is dat ik gelijkgestemde mensen tref. Bruidsparen die ik trouw, zijn ambitieus, praten vol over hun professie of ondernemerschap, maken lange dagen en willen in hun vrije tijd intens genieten.

Ook realiseren ze zich dat luxe niet alles bepalend voor de kwaliteit van het leven is. Het draagt er zeker aan bij, maar uit hun verhalen blijkt dat het vooral om de liefde voor hun partner, familie en vrienden gaat. Die is zo waardevol. Die willen ze tijdens de ceremonie naar voren laten komen. En dat mag gepaard gaan met een flinke dosis humor en ontroering.

Geliefd & Verbonden

Dat is het punt waar in ik beeld kom. Naar mijn idee is de ceremonie een weerspiegeling van liefde, vreugde en dankbaarheid. Die gevoelens laat ik mensen volop beleven.

Mooi Trouwen is de naam van mijn dienst en staat voor hetgeen dat ik als ceremoniespreker beoog: Je geliefd voelen bij je partner. Uitspreken wat de ander voor jou betekent. Je verbonden voelen met familie en vrienden. En dat op een wijze waarbij zowel vrouwen als mannen aandachtig luisteren, geboeid zijn, verrast worden, bulderen van het lachen en tranen van geluk wegpinken.

Talent & Plezier

Emotie… Ik schijn er talent voor te hebben. Een bekend trouwfotograaf bestempelt mij als meester in het opwekken van emotie. Als wij samenwerken, maakt hij alleen maar foto’s van mensen die het ontzettend naar hun zin hebben en ontroerd zijn als zij horen wat het bruidspaar over hen geschreven heeft.

Naast talent is er ook plezier. Veel plezier. Ik hou ervan bruidsparen te ontmoeten, vragen te stellen en mezelf in te leven. Ben echt van de verbinding. Dankzij de openhartige gesprekken creëer ik een vertrouwensband, die in de aanloop naar de wedding van grote betekenis is.

Aanzoek

Ben ik zelf getrouwd? Nee, nog niet. Ik woon samen met mijn lieve vriendin Titia, haar kanjers Daniel en Sophie en onze prachtige zoon Maxime.

De plek voor een huwelijksaanzoek weet ik overigens al wel. Hou ik nu nog even geheim, maar wellicht komt die ter sprake als ik naar jullie wedding, verhaal én aanzoek vraag.

Mooi Trouwen, Mark van Leeuwen, trouwceremonie, huwelijksceremonie, trouwambtenaar, BABS, ceremoniespreker

Zij gingen jullie voor

In de onderstaande video’s van 1 minuut ervaar je hoe door mij getrouwde bruidsparen op hun ceremonie terugkijken.

Jamie & Rachèl

Lantos & Helen

Huub & Phylicia

Mooi Trouwen, Mark van Leeuwen, trouwceremonie, huwelijksceremonie, trouwambtenaar, BABS, ceremoniespreker
Mooi Trouwen, Mark van Leeuwen, trouwceremonie, huwelijksceremonie, trouwambtenaar, BABS, ceremoniespreker

Aanpak

13 september 2018

Contact

31 oktober 2016