Mark van Leeuwen

Liefde voor verhalen, passie voor verbinding

Wanneer ik door trouwmagazines blader, zie ik prachtige jurken, strakke pakken, fraaie locaties en accessoires waarmee je een wedding volledig naar wens decoreren kan. Inspirerend om te zien. De foto’s sluiten vaak precies aan bij hetgeen dat bruidsparen voor ogen hebben als ik ze naar de invulling van hun dag vraag. Over elk detail wordt nagedacht.

Dat is ook de reden dat ik voor dit vak gemaakt ben. Ik hou van creatie, ben precies, heb gevoel voor esthetiek en kan de mooie dingen in het leven waarderen. En wat het extra aantrekkelijk maakt, is dat ik bij de ceremonies in binnen- en buitenland gelijkgestemde mensen tref. Ze zijn ambitieus, praten vol over hun professie of ondernemerschap, maken lange dagen en willen in hun vrije tijd intens genieten.

-Waardevol-

Net als ik realiseren ze zich ook dat luxe niet alles bepalend is voor de kwaliteit van het leven. Het draagt eraan bij, zeker, maar uit de verhalen blijkt dat het, naast goede gezondheid, vooral om de verbinding met jezelf en intimi gaat. Die is zo waardevol. Die wil tijdens je wedding naar voren laten komen. En dat mag gepaard gaan met een flinke dosis humor en ontroering.

Dat is het punt waar in ik beeld kom. Naar mijn idee is de ceremonie een weerspiegeling van jullie liefde, vreugde en dankbaarheid. Die laat ik je volop beleven. Dat is wat mij betreft Mooi Trouwen: Uitspreken wat de ander voor jou betekent. Je geliefd voelen bij je partner. Verbonden zijn met je familie en vrienden. En dat allemaal op een levendige wijze waarbij zowel vrouwen als mannen aandachtig luisteren, tranen van geluk wegpinken en bulderen van het lachen.

-Emotie-

Nu we het er toch over hebben… Emotie. Ik schijn er talent voor te hebben. Een bekend fotograaf bestempelde mij onlangs als meester in het opwekken van emotie. Tijdens de ceremonie bleef zijn camera maar foto’s maken van mensen die het zichtbaar naar hun zin hadden en ontroerd waren toen zij hoorden wat het bruidspaar over hen geschreven had.

Naast talent is er ook plezier. Veel plezier. Ik hou ervan mensen te ontmoeten, vragen te stellen en mezelf in te leven. Ben echt van de verbinding. Dankzij de openhartige gesprekken creëer ik een vertrouwensband, die in de aanloop naar de wedding van grote betekenis is.

-Herinnering-

En laten we eerlijk zijn, ondanks het feestelijke karakter, kunnen er bij een wedding ook moeilijke situaties ontstaan. Denk aan het ervaren van een moeizaam contact, of de herinnering aan een overleden familielid. Deze bespreek ik met jullie om er vervolgens tijdens de ceremonie op respectvolle wijze vorm aan te geven. Dat lucht op en draagt bij aan een ontspannen bruiloft.

-Aanzoek-

Ben ik zelf getrouwd? Nee, nog niet. Ik woon samen met mijn lieve vriendin Titia, haar kanjers Daniel en Sophie en onze prachtige zoon Maxime.

De plek voor een huwelijksaanzoek weet ik overigens al wel. Hou ik nu nog even geheim, maar wellicht komt ie ter sprake als ik naar jullie wedding, verhaal én aanzoek vraag 🙂

Mooi Trouwen, Mark van Leeuwen, trouwceremonie, huwelijksceremonie, trouwambtenaar, BABS, ceremoniespreker

Ceremonieverhalen

Wil je graag ervaren hoe bruidsparen op hun wedding, ceremonie én hun ervaring met mij als spreker terugkijken, bekijk dan de onderstaande video’s van 1 minuut.

Jamie & Rachèl

Lantos & Helen

Huub & Phylicia

Mooi Trouwen, Mark van Leeuwen, trouwceremonie, huwelijksceremonie, trouwambtenaar, BABS, ceremoniespreker

Jelle & Ilona

Kasteel De Hooge Vuursche
09 oktober 2021
5 januari 2022
Mooi Trouwen, Mark van Leeuwen, trouwceremonie, huwelijksceremonie, trouwambtenaar, BABS, ceremoniespreker

Aanpak

13 september 2018

Contact

31 oktober 2016