Mooi Trouwen, Mark van Leeuwen, trouwceremonie, huwelijksceremonie, trouwambtenaar, BABS, ceremoniespreker

Mark van Leeuwen

Liefde voor verhalen, passie voor verbinding

In onze huiskamer staat een fotolijstje. Als je het oppakt, zie je een vrolijk jongetje van twee, dat met z’n blauwe ogen straalt en schijnbaar iets te vertellen heeft.

Je raadt het al. Het jongetje op de foto, dat ben ik. Het talent om publiekelijk een verhaal te delen, zat er schijnbaar al vroeg in.

Naast talent is er ook plezier. Ik hou ervan mensen te ontmoeten, vragen te stellen en mezelf in te leven. Ben echt van de verbinding. Als ceremoniespreker vind ik het dan ook fijn om met het bruidspaar een vertrouwensband te creëren, die in de aanloop naar de wedding van grote betekenis is.

In 2004 werd ik benoemd en beëdigd tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Dat was een mooie dag. Al bij de eerste ceremonie in het stadhuis koos ik voor een interactieve stijl. Ik schreef geen speech, maar stelde wel vragen aan familie en vrienden in de zaal. Zo creëerde ik een losse en gemoedelijke sfeer, waarbij iedereen het naar zijn zin had.

De stijl die ik destijds koos, vormt tegenwoordig de basis voor de ceremonies die ik in binnen- en buitenland verzorg. Ik besteed veel tijd aan de kennismaking, ontwerp met het bruidspaar een persoonlijke ceremonie, vertel sprankelend een verhaal, ga de interactie aan en nodig mensen uit om te verwoorden hoeveel zij voor elkaar betekenen. Dat is toch prachtig om te doen!

Ben ik zelf getrouwd? Nee, nog niet. Ik woon samen met mijn lieve vriendin Titia, haar kanjers Daniel en Sophie en onze prachtige zoon Maxime.

De plek voor een huwelijksaanzoek weet ik overigens al wel. Maar ja, als ik die nu met je deel, is het voor mijn lief natuurlijk geen verrassing meer…

Referenties

Richard & Kimberly

Kasteel de Hooge Vuursche
11 juli 2019
18 oktober 2019

Jullie ceremonie

Mooi Trouwen, Mark van Leeuwen, trouwceremonie, huwelijksceremonie, trouwambtenaar, BABS, ceremoniespreker

Aanpak

13 september 2018

Films

Marc & Esther

Landgoed Rhederoord
25 mei 2019
10 juli 2019